Det blir ett drama! De sista tjeckiska biathlonisterna avbröt bojkot. Kommer det att hålla kvoten?

Inga överraskningar. De tjeckiska biathlonistsna i VM kommer att gå till resten av VM. Mindre än två veckor efter OS i Korea presenteras finska kontiolahti av kvinnor Veronika Vitkova, Jessica Jislova, Eva Puskarcikova och Veronika Zvařicova. Tävlingen kommer att hållas av Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr och Adam Václavík.

Markéta Davidová, även en olympisk och en ny junior världsmästare i Otepää-fighteren, går med i laget efter att ha vilat en vecka senare i andra tävlingar på Holmenkollen i Oslo.

Det är vad de tjeckiska biathlonistsna slutar med. Finals i Tyumen bojkot en rapport om dopingskandaler i rysk sport. Målet är därför klart. Se till så många poäng och lugn som möjligt för tillfället när de inte har något kvar att göra utan att titta på sina motståndares prestationer på distans.

Kämpa för poäng i Nations Cup
Detta är en viktig fråga. Baserat på SP-resultat bestäms kvoten för nästa utgåva av serien.

“Vår ambition i båda kategorierna är att samla så många poäng som möjligt i Cup of Nations”, säger Ondřej Rybář, direktör för biatlon.cz.

Det är just nationernas ordning som bestämmer kvoterna för startsäsongen för den kommande säsongen. Gräns ​​för de sex deltagarna från ett land i varje tävling är femte, för de fem biathleterna den tionde baren. Och det är det tjeckiska målet. Tjeckerna är inte dåliga för sin position.

Kvinnor är i Nationella Cupen för åttonde gången och kommer närmare den sjunde platsen (Sverige 3509 poäng) än den nionde, med Vitryssland (3410). Mot elfte Schweiz är de 363 poäng bättre.

Män är också den åttonde baren, men situationen är inte lika gynnsam för dem som bordet bekräftar. För elfte Ukraina har de bara 154 poäng. Det kan vara ett dramatiskt drama som i slutändan inte kommer att kunna påverka. Och släppa ut tio betyder bara fyra förrätter i ett SP-lopp. Obehag för ett land där skidskytte har vuxit i en extremt eftersträvad ambitiös industri. Det tjeckiska laget vill undvika det. Även med en planerad bojkott, vilka andra länder går inte med i massivt och kan så småningom springa framåt.

Posted in Ski