Han var inte en av dem som kunde springa 80 meter

Död av skrumpelever vid 49 års ålder, bevisade Garrincha att även de stora inte alltid kan fly från de inre demonerna. Detta är priset för barndomen med en alkoholiserad far.

Men det var inte bara alkoholism som hotade hans karriär: Manuel Francisco dos Santos föddes med födelsedefekter: krökning av ryggraden, strabismus och fördrivna bäckenben – ingen hade förutspått att Crooked-Footed Angel skulle bli en fotbollsspelare.

”Han var inte en av dem som kunde springa 80 meter. Han sprang, stannade, sprang igen lite, slutade sedan, ”skrev Tim Vickery, en journalist om honom.

”Mycket ofta försökte två, tre personer stoppa honom samtidigt. En hel skara människor, och alla attackerade honom en i taget, som i en Bruce Lee-film. ”

Han hade ett tragiskt liv, men på fältet av Garrincha fanns ett svårt geni. Få människor i Brasilien älskar och hedrar mer.
Som 19-åring designade Garrincha ett hat-trick, vilket debuterade för “Bunting.” Detta var bara början: snart följde två VM.

Luca Modric

Genom törnen till stjärnorna. 11 fotbollsspelare som bara på mirakulöst sätt lyckades

Född under kriget på Balkan överlevde Luca Modric mycket. Hans farfar dödades när Luka bara var sex år gammal. 1991 gick familjen på språng och gömde sig på olika hotell i Zadar.

Som många andra var Modric galen på fotboll. Hans träningsfält var parkeringen på hotellet.
Kampandan tillät Modric att nå en oöverträffad framgång i Real Madrid, med vilken han vann fyra Champions League-cups på fem år. Med Kroatien, där han dyrks. Modric nådde VM-finalen.

Nwanquo Kanu

Genom törnen till stjärnorna. 11 fotbollsspelare som bara på mirakulöst sätt lyckades

Legenden om Ajax och Nigeria Nwanquo Kanu kunde avsluta sin karriär för tidigt efter att läkarna i Milan upptäckte allvarliga hjärtproblem. Lyckligtvis räddade operationen hans liv och tillät honom till och med att återvända till fotboll.

Efter att ha lämnat grundade Kanu Kanu Heart Fund, som redan har räddat hundratals människor.