Lyon kunde inte motstå en sådan takt under lång tid

Depay var den saknade detalj i Lyon-mekanismen som lanserade svänghjulet av attacker vid Shakhtar-målet. Med sitt utseende förbättrade kombinationerna, återfick han sin tidigare obekvämliga Fekir, och Shakhtar försvar började testas för styrka. Hon kunde inte klara det. Flera gånger ukrainarna hade tur (det är värt att komma ihåg att Dembele slag mot händerna på målvakten), men då var gästerna hemska tre minuter Fekirs mjuka överhänget från om straffvinkeln hoppade Dembele över Rakitsky och gjorde poängen 1: 2. Den långvariga angreppen av “Lyon” med Depays aktiva deltagande, försvararnas försedda försök på något sätt hindrar och till sist Oara skott på Dubois som gick med – och detta är 2: 2.

Ja, Lyon kunde inte motstå en sådan takt under lång tid, och med lika poäng började spelet på en kollisionskurs. Värdarna, inspirerade av det faktum att de hade vunnit tillbaka, flydde för att dra ut segern, gästerna återhämtade sig något och försökte också återställa fördelen. Det fanns ett spel utan ett fältets centrum, en attack på attacken. Super chanser var på båda sidor. Anfallen av “Lion” diktades av de utmärkta handlingarna från just Memphis. Omnipresent Depay skickade Debele en på en, men bollen från målvakten stötte bort gästerna till hörnet och spred sedan en annan attack med ett mycket bra pass, avlyssnade av försvarare i sista stund. Intrycket var att “Lion” som ett lag är exakt den holländska vingaren. Och detta är trots att Nabil Fekir var kvar på fältet … Shakhtar kunde inte göra ännu mer, men om det inte var Depay skulle värdarna inte ha gjort ännu en poäng.

Återfödelsen av Memphis Depay: hur holländaren förvandlades i “Lion” efter “MJ”

Självklart är Depays framgång i Lion bland annat dimensionerna för spelarna i detta lag. “Weavers” tilldelas inte fysisk styrka. Detta är ett snabbt lag som känns bra i rymden och föredrar att agera första nummer. Självklart gällde det inte för matchen, till exempel med engelska “Manchester City” i Champions League-matchens första omgång, men Lion, med bollen endast 37% av tiden, lyckades skicka 11 skott till Etihad.

I styrning av bollen och precisionen hos redskapet är väverna vanligtvis bland ledarna, och denna säsong i det franska mästerskapet bara PSG är sämre i dessa indikatorer. Också, Lion är lag i ligan 1, den mest slående mot motståndarens lag. OS kan generera ett stort antal chanser, det är farligt när man tjänar från standardpositioner, spenderar många attacker genom mitten och föredrar korta pass.