Mardröm i Champions League

Den viktigaste engelska matchen på turnén förra helgen mellan Arsenal och Manchester United blev ihågkommen för det galna misstaget av David de Gea. Målvaktens “djävlar” missade ett mål efter en långvarig strejk Granita Jaqi. Ole Gunnar Solskjer hävdar att schweizaren slog sig som en brasiliansk, några brittiska experter som Jamie Carragher klagar över ett mycket konstigt flyg av bollen, men faktum är uppenbart – de Gea missade bollen, som den bästa målvakten i världen måste slå.

Detta är dock inte Davids första misstag. Under sin karriär hade spanjoren ackumulerat en rik samling jambs, efter att ha läst vilket, det skulle finnas tvivel om hans kvalifikationer.

De Gea och spelet på outs

Den spanska målvakten beviljades Manchester United 2011. David skulle vara en ersättare för Edwin van der Saru, men den första säsongen var märkt av misslyckande. “Devils” verkade spela utan målvakt och Alex Ferguson tvingades ofta använda Anders Lindegohrs tjänster, vilket kostar laget tjugo gånger billigare. Det fanns inte stor skillnad på fältet.

De viktigaste svällningarna i de tidiga de Gea – spelet på utgångarna. Apotheosis – en match med Blackburn på tröskeln till det nya året. Manchester United lyckades förlora till underdogen i hans fält och David missade det klassiska målet efter ett hörn och gjorde ett misstag i kampen mot den övergripande motståndaren.

Mardröm i Champions League

I säsongen 11/12 arbetade Manchester United inte på alla fronter. Det var smärtsamt avvik från Champions League. Självklart spelade laget dåligt, men det hade lätt gått in i playoffs med en stabil målvakt, och två poäng misstag skulle ha förstört Manchesters början. För första gången glömde de Gea Benfica när han gav ett pass till sin motståndare och började attackera laget, men slutade i sista omgången. I den avgörande matchen mot Basel, arrangerade engelska en rita, men den spanska målvakten lyckades göra ett misstag genom att avbryta Jerdan Shakirs ryggvärk.

Ett mål från ett hörn

Och det här är Louis van Gala era. “MJ” flyger snabbt till botten under andra säsongen. Även de Gea, som då redan hade blivit den bästa spelaren i hans lag, kan inte stoppa ett fall. David drog väsentligt spelet på utgångarna i flera år, men ibland förlorade han fortfarande position. Och så hände det i en duell mot Bournemouth. Crazy filing Stanislas från hörnet förvandlades till porten – “torrt löv” och nästa engelska mardröm av den bästa målvakten i världen.