Och då när vi var nästan desperata

Här bor vi någonstans i utkanten av en storstad. Vi har ett bra jobb, myndigheterna uppskattar oss. Men vi vet alla väl att vi förtjänar det bästa. Varje dag ser vi på oss själva i spegeln – de är verkligen värdiga! Men erbjudandet av hela vårt liv är nej och nej.

Och då när vi var nästan desperata, när vi slutade titta på oss själva i spegeln, kom detta förslag till ett huvud. Gilla snö på huvudet. I juni. Tja, och hur man vägrar det? Ja, ingenting. Hulen Lopetegi, hela sin “pre-real” tid som levde någonstans i utkanten av en storstad, drömde precis som du och jag, om chansen för hela sitt liv. Ja, hans initiala disposition var “något” bättre än oss alla. Han var chef för det spanska landslaget. Men han tyst (och kanske mycket högt) drömde om “Real”. Eller Barça. Oavsett. Av den enkla anledningen att han spelade både där och där. Tja, hur man spelar – var listad som tredje målvakten i lagen. Han blev inte en bra fotbollsspelare. Varför är det bra – han blev inte känd. Men det händer. Inte alla är avsedda att bli zidan. Men det betyder inte att han är en dålig tränare. Och att han inte kan drömma.

***
Och så, som nämnts ovan, sågs kärlek oavsiktligt. Efter Zidanes oväntade avgång från Real, oberoende av huvudrollen för chefen för krämig Perez, ledde Madrid-ledarnas ledning inte efter en ny tränare under lång tid. Tiden var slut. De som Perez verkligen ville se på Santiago Bernabeu nekades av någon anledning. Och här i huvudet på Don Florentino uppstod en lysande plan – att få en handledare för “Rohee”. Han verkar vara en bra tränare och en bra kille. Och hans mentalitet, och många av spelarna, vet “Real” förstahand. Det verkar som att stjärnorna kom ihop korrekt. Och “Real” började hemliga förhandlingar. Lopetegi var bedövas. Från lycka. Och han instämde omedelbart. Men han, som en bra kille, ville inte skämma bort sina fortfarande legitima arbetsgivare från den spanska fotbollsförbundet. Kanske skulle det ha varit Lopetegi som satt på två stolar om de hemliga förhandlingarna med Real inte var riktiga.