Spaniens Raul Ruiz Gonzalez Riancho

Moskva “Spartak” på den officiella hemsidan på måndagen informerade fotbollsförbundet om att den italienska specialisten Massimo Carrera, som hade ledt de röda och vita i de senaste två åren, fick status som fri agent. Klubben vägrade tjänster från en italienare som har uppnått, kanske den viktigaste framgången i kapitalklubbens moderna historia.
Spaniens Raul Ruiz Gonzalez Riancho utsågs till fungerande huvudtränare, som är väl bekant med Spartak och verkligen med realiteterna av rysk fotboll i allmänhet.

PRO-licensierad tränare som aldrig spelat fotboll

Det är ingen hemlighet att Riancho aldrig har utfört på professionell nivå i någon klubb. Dessutom spelade den spanska specialisten, som började sin coachingkarriär vid 35 års ålder, inte ens på amatörnivå. Det finns många exempel från samma Spanien, när tränare uppnådde framgång utan att spela fotboll. Fallen med Gregorio Manzano, som coachade Atletico och Julio Velasquez, som fick berömmelse i Villarreal, är slående. Medan Riancho inte har nått de höjder som har överlämnat till sina framstående landsmän, men steg för steg går han till sitt mål.

Raul Riancho föddes på Ontaneda territorium, i spanska Cantabria den 13 februari 1960. Det är nyfiken på att den nya rödvita mentorn genom träning är en fysisk tränare, men det hindrade inte Riancho från att bli en lycklig ägare till en PRO-licens, vilket gör att man inte bara kan leda klubbar i någon kategori på egen hand. I själva verket började den spanska specialistens coachning (coaching) i mitten av 1990-talet, då han svarade positivt på förslaget till den sena tränaren Manuel Preciado att bli hans assistent i Gymnastikklubben, som representerar Torrelavegas stad på den spanska fotbollskartan. Efter Presciados död, som väsentligen öppnade vägen till stor fotboll för Riancho, sa spanjoren upprepade gånger att Manuel var hans stora vän och allierade. Därför upplevde den nuvarande Spartak mycket förlust.