Tidigare Pivko-representant kommer att hjälpa Šumperk. Som coachassistent

I mars hade född i Novy Jicin på grund av hälsoproblem i pension och trettiofem år att bygga på bänken, där han kommer att göra assistent Radek Kucera.

“Allt för mig är ny, men jobbet är Jag ser fram emot, även om jag vet att det inte är lätt först. Det kommer att bli en förändring för att titta på hockey på andra våningen “, sade klubbens Web öl drakar.

Om han inte, han säkert inte skulle avslutas karriären, men kroppen sagt tillräckligt. För ett år sedan, var kometen fortfarande spelar den sista Extraliga mot Zlin och i år ville han dra Pardubice. En mystisk sjukdom var dock knuten till knäproblemen, så han lyckades spela en enda match. Kampen i Vítkovice i slutet av februari var hans sista.

“Sedan kom knäet, tre eller fyra dagar kunde jag knappt röra.Jag konsulterade min situation med läkarna och de berättade för mig att hockey är inte för mig längre. Jag är ledsen att jag inte kunde bestämma sig, liksom Peter Čajánek, men så kraftfullt “, beklagade Beer.

Hans statistik Extraliga stannade vid nummer 453 matcher, 251 poäng för 112 mål och 139 assist. Han samlade i Opava, Havirov, Zlin, Pardubice och Brno. Šumperka ledde honom till ett slumpmässigt bekantskap med general manager SALITH Šumperk Vladimir Velčovský.

“I början trodde jag att jag skulle behöva för Sumperk spelade bra, men när läkaren såg resultatet av mitt knä, jag uppenbarligen inte. Jag pratade med herr Velčovsky om hockey och presenterade mig just detta erbjudande.Först skrattade jag, och då jag tänkte på det, men började fundera, och naturligtvis är jag mycket glad att jag kan försöka, “gjorde ingen hemlighet av öl.

Libor pivko som tidigare bra hockeyspelare.

U drakar samlar sin första coaching erfarenhet, men fortfarande inte vet hur man arbetar med huvudtränaren Radek Kucera split. “Tillsammans kommer vi överens vad som kommer att krävas av mig. Hittills har vi talat om möjligheterna Šumperk är, vad jag är, vad jag skulle göra, och så vidare “, sa han.

De rika karriär har något att erbjuda spelare. Tre år utomlands i AHL för Nashville spelat en match i den berömda NHL, tillbringade han tre säsonger i den ryska KHL i Nizhnekamsk och Dynamo Minsk.Den Pardubice vann tjeckiska titeln 2010 förra året skulle kunna lägga till en andra med Kometa Brno, men i slutändan otillräcklig för att Zlin. Mycket minns också junior VM-titel 2000. Vid den tiden, laget träffade Patrick Moskal den aktuella spelaren Šumperka.

De drakar på senare år blivit en integrerad del av Premier League, räddning utan problem, men ändå de kan inte glida in i play-offen. Öl kommer att göra allt för att hjälpa drakarna att uppfylla sin dröm. “För den här säsongen kommer att bli ett tydligt mål för att nå slutspelet. Jag skulle inte hata att säga att vi ska spela räddning. Varje lag måste gå in i säsongen med hög ordning, “gjorde ingen hemlighet att vinna öl tänkande.